Dnes si napíšeme o něčem, o čem jsme se již zmínili v předešlých článcích a co mnohým z Vás není cizí. Jedna z nejpopulárnějších nástrah vůbec. Kukuřice a její způsoby podávání rybám. Jedna ze základních návnad, na kterou Vám může zabrat nemálo druhů. Plotice, cejni, ale především kaprovité ryby. Líni, velcí kapři s amury jdou po ní jako slepice po flusu a opravdu se nemusí jednat o malé kusy. Prý jí ráda vezme i parma, ale na vlastní kůži jsem to ještě nezažil.
Samozřejmě nejednoduší cestou je zajít si do nejbližšího obchodu a popadnout první plechovku, která na Vás vykoukne (dříve to ovšem tak jednoduché nebylo). Tu pak bez velkých příprav napíchneme na háček (2-3 kusy) a je vymalováno. I když by se dala podávat i jiným způsobem (viz. Níže)
Dříve rybáři nakládali kukuřici například do alkoholu a mnozí to dělají dodnes. Patřím mezi ty, kteří to prozatím nevyzkoušeli, ale určitě se na to chystám. V rybářských obchodech nalezneme mnoho způsobu nakládané nebo foukané kukuřice, která je také velmi účinná, ale dřív to prostě nešlo jinak, než sebrat kukuřici z pole a naložit s ní podle svého a dnes Vám ukážeme jeden způsob, který byste si možná rádi vyzkoušeli, popřípadě vylepšili nebo Vás inspiruje k tomu, aby Vy sami si zkusili něco svého! Není to nic těžkého, nicméně nebyl jsme první ani poslední, kterému se to na první pokus plně nezdařilo.
Vařená na medu
-
kukuřice nesmí být přezrálá, když jí dáváme vařit, ale zároveň na ní nesmíte jít příliš brzy
-
zrnka vydloubeme z kukuřice tak, aby naplnila půlku průměrného hrnce
-
dáme vařit vodu, přidáme klidně půl sklenice medu a pro jistotu 2-3 lžíce cukru
-
kukuřici necháme vařit na mírném čísle/plamenu (1-3) 8-10h dle situace, dle toho, jak byste si jí představovali (převařenou do šrotu, tvrdší kvůli jehle a dlouhé životnosti ve vodě apod.) je třeba ji vyzkoušet.
kukuřice ve stavu, kdy není měkká, ani tvrdá. Ani malá, ani velká. Dá se v pořádku napíchnout na háček, jehlou na vlasec/šňůru jako boilie, nebo použít jako přísada do krmítka, či na zakrmení.
Na internetu i ve Vaší fantazii určitě naleznete spousta způsobů, jak kukuřici připravit. Já mám nejraději tenhle a protože je funkční, rád jsem se o něj s Vámi podělil. Záleží na Vás, zda si koupíte plechovku bonduelle, speciálně nakládanou a nebo zkusíte něco vlastního.
Autor: MU